Välkommen till

2014 års

Ridläger

______________________________

 

I år har vi flera läger att välja på.

Skynda att anmäla dig då vi har begränsat antal platser kvar!

 

 

 Läger för nybörjare        FULLT!

.

18-22 juni (datumet kan komma att uppdateras)

 

För dig som är nästan helt ny när det gäller ridning, är det här lägret för dig. Vi går i lugn och ro igenom grunderna för hästskötsel och ridning. Lägret riktar sig främst till dig mellan 10-15 år men ibland är det ännu större bredd på deltagarnas ålder- alla är välkomna. Här ska du kunna känna dig trygg tillsammans med hästarna!

  

3900 kr / person

 

 Fortsättningsläger   PLATSER KVAR

 

24-27 juni (datumet kan komma att uppdateras)

 

Du som behärskar ridning i alla 3 gångarter (kanske flera, om du rider islandshäst) får ut mest av det här lägret. Vi varvar teori och ridning på den nivå som passar dig. Har du egen häst får du stora möjligheter att få hjälp med det just NI tycker är svårt. Beroende på väder blir det såklart massor av roliga aktiviteter utomhus, grillning och bad är ju sådant som hör till alla läger! 

 

3900kr/ person

 

 Testa rädslan- läger    EJ INPLANERAT DATUM!

 

00 -00 juni (datumet kan komma att uppdateras)

 

Många har upplevt saker som gjort att man blivit försiktigare, eller rent av rädd, för vissa moment i ridning eller hästhantering. Om du känner dig redo för att möta rädslan och komma igång med ditt intresse igen, kan det här vara rätt väg. Fokus läggs på varje deltagares önskemål och det blir väldigt individuellt. De som känner sig redo, sitter upp och rider, vi andra jobbar vidare från marken. Passar alla åldrar. Ett läger med få deltagare, för att alla ska kunna få mycket stöd!

 

1900 kr / person

 

 Unghästläger   Ej inplanerat i år!

 

00 - 00 juli (datumet kan komma att uppdateras)

 

För den som tycker att det är intressant att lära sig mera om unghästträning,  är det här ett bra läger! Självklart är det en hel del teori, men vi kommer även att  få se en del träning i praktiken och självklart vara delaktiga. De hästar som finns på gården är i olika utbildningsfaser så det är aktuellt med både inkörning och inridning. Du som har egen unghäst får gärna ta med den, som social träning eller som deltagare i utbildningen.

 

3200 kr / person

 

 Internationellt läger   Ej inplanerat datum!

 

00 - 00 juli (datumet kan komma att uppdateras)

 

Dags att skaffa nya vänner? Detta läger välkomnar folk från hela världen. Oftast är det dock nordiska deltagare som dyker upp. Lägret inriktar sig på just att mötas över gränserna, vi diskuterar gärna hästhållning i olika länder och får lära oss skillnaderna i ridningen. Är ridning att räknas som överklassport i Danmark? Italien? Hur används hästen i Spanien? Självklart rider vi massvis, mest i skog och mark, och upplever den svenska naturen.

 

3900 kr / person

 

 NH - läger    Platser kvar!

 

28 juni  -1 juli (datumet kan komma att uppdateras)

 

NH betyder natural horsemanship, eller naturlig hästhållning. Vi diskuterar vad det innebär i teori och praktik. Många förknippar det med westernridning, men det kan naturligtvis vara en del i vilken typ av ridsportgren som helst. Vi jobbar mycket med vårat eget och hästens kroppsspråk. Du får även dig att knyta en egen repgrimma och splitsa grimskaft. Vi testar att rida med bettlöst huvudlag och massor av annat skoj! Ta gärna med din egen häst.

 

3900 kr / person

 

 Tema: Massage & stretching     Platser kvar!

 

8 - 10 juli (datumet kan komma att uppdateras)

 

Våra temaridläger är i grunden som vilket läger som helst, men med betoning på temat. I detta fall går vi igenom hästarnas muskulatur, och några enkla massage och stretchövningar. Även vi ryttare får lära oss enkla knep för att undvika träningsvärk.  

Perfekt för dig med eller utan egen häst, som gillar att få det där lilla extra!

 

3100 kr / person

 

 Tema: Keramik  Ej inplanerat datum!

 

00- 00 juli (datumet kan komma att uppdateras)

 

Alla har en vilja att knåpa ihop något med egna händer lite då och då. Keramik handlar mycket om kreativitet. Vi mixar ridning med spontant hantverk och du får lära dig mera om lera,  inte bara på hästbenen utan även i en mer sofistikerad form. 

 

2200 kr / person

 

 Tema: Vildmark  Platser kvar!

 

11- 13 juli (datumet kan komma att uppdateras)

 

Har du drömt om att få göra en långtur, kanske med övernattning? Det är inte så svårt om man vet hur man gör! Vi går igenom packsätt, möjligheter till matlagning, vilka alternativ som  finns för hagar och allt annat du behöver tänka på innan du ger dig av. Se detta läger som en introduktion för att i framtiden göra många, härliga långturer till häst!

Detta läger kräver en del extra utrustning, be om särskild lista. Vi kommer att göra minst 1, helst 2 övernattningar, beroende på vädret. Perfekt för dig med egen häst.

 

2200 kr / person

 

 Tema: Bågskytte   Platser kvar!

 

25 - 27 juli

 

I asien och sydeuropa är det populärt med beridet bågskytte. Detta är lägret för dig som vill lära dig skjuta pilbåge - kanske till och med från hästryggen. Grunderna i bågskyttet samt hur du tränar din häst inför uppsuttet skytte ingår givetvis i lägret.

 

3200 kr / person (datumet kan komma att uppdateras)

 

 Tema: Islandshäst   Platser kvar!

 

28-30 juli

 

Islandshästen lockar många till att börja med ridningen, då den är en trevlig och speciell ras att umgås med. Detta tvådagarsläger riktar sig till dig med eller utan egen islandshäst, där fokus ligger på rasen och dess egenskaper. Självklart är gångartsridningen ett hett ämne!

 

2300 kr / person (datumet kan komma att uppdateras)

 

BOKAR GÖR DU VIA E-POST

 

info@backahastar.se

 

 

© 2014  www.backahastar.se | info@backahastar.se